Panie z identycznym czasem, Panowie z silną reprezentacją!

Sportowe emocje już za nami. II rudzki Półmaraton Industrialny W Rudzie Śląskiej odbył się w sobotę, 6 sierpnia i przyciągnął ponad 800 uczestników. Głównym sponsorem półmaratonu była grupa Węglokoks Energia.

Najlepszy w klasyfikacji generalnej mężczyzn na dystansie 21 km był Kamau Wilson Wambugu, Matebo Ruth Chemisto była najlepsza wśród Pań. Pierwsze miejsce w biegu na 7 km zajęli Zita Kacser i Jan Kudłuczka, a w konkurencji nordic walking Anna Zaczyńska i Krzysztof Skiba.

Grupa Węglokoks Energia reprezentowana była przez silną drużynę. Emocje sięgały zenitu gdy Karina Komandzik i Jolanta Pośpiech na mecie znalazły się z identyntycznym czasem  - co do tysięcznej sekundy! Panie nie kryły swojego szczęścia na podium.

W kategorii Panów najlepszy czas należał do Brzeszcz - pierwsze miejsce zajął Krzysztof Czuwaj z Węglokoks Energia NSE, drugie Waldemar Giziński z Węglokoks Energia ZCP, trzecie Krzysztof Berke, podobnie jak zwycięzca, z WE NSE.

Andrzej Łokas - Prezes Węglokoks Energia ZCP i Jerzy Warmuziński, prezes PEC, nie kryli emocji gdy wręczali nagrody rzeczowe naszym pracownikom.

"To są niezwykłe emocje. Jestem dumny, że tak wielu pracowników grupy WE pasjonuje sport. To była wielka przyjemność móc współorganizować taką imprezę", mówi Andrzej Łokas. Jerzy Warmuziński dodaje: "Mam nadzieję, że sukcesy naszych kolegów zmobilizują więcej osób do treningów i w przyszłym roku jeszcze liczniej zaprezentujemy grupę Węglokoks Energia na Rudzkim Półmaratonie".

Węglokoks Energia zapewniła podczas Półmaratonu animacje dla dzieci - w pełnym magii namiocie dzieci mogły pomalować twarze, animatorzy zapewnili zabawy sportowe, bańki mydlane i wiele innych atrakcji.