Szczyty Dwóch Wież zdobyte czyli WĘGLOKOKS CUP za nami

3 minuty i 33 sekundy – dokładnie tyle potrzebował najlepszy spośród uczestników niedzielnego biegu by zdobyć obie wieże Węglokoksu. Tą pierwszą edycję zawodów wygrał Arkadiusz Karbowy. Wśród kobiet najlepsza była Anna Ficner z czasem 4:29.

Świetnie zaprezentowała się Drużyna Grupy Kapitałowej Węglokoks. W katergorii kobiet pierwszy czas uzyskała Jolanta Pośpiech - specjalista w Biurze Kadr i Płac WĘGLOKOKS ENERGIA, natomiast w kategorii Panów trzeci czas uzyskał Paweł Suliga, specjalista Biura IT. Pierwszy czas wśród pracowników GK WĘGLOKOKS uzyskał Adrian Kaczmarek, a drugie rzecznik prasowy Grupy - Paweł Cyz. Drugie miejsce w kategorii Pań zdobyła Pani Marzena Polczyk.

W skrócie WĘGLOKOKS CUP to rywalizacja na najwyższym poziomie, szczyty możliwości i walki w klatkach… schodowych. Na stracie stanęło ponad stu zawodników, którzy zmierzyli się z 42 kondygnacjami. Każdy z uczestników pokonał 824 stopnie w dwóch ratach, z pół godzinną przerwą między jedną, a drugą wieżą.
Najstarszy z uczestników miał 78 lat.

Impreza zainaugurowała Puchar Polski w Biegach po Schodach. Jego organizatorem jest Stowarzyszenie Biegów Górskich. Sponsorami strategicznymi: WĘGLOKOKS S.A. oraz WĘGLOKOKS ENERGIA, a partnerem: Biuro Centrum – zarządca biurowca.

Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy!